fbpx

20 april 2021

Leuk dat je er was!

Tijdens het webinar komt er veel informatie op je af. Daarom herhalen we op deze pagina een aantal zaken zodat je deze rustig in je eigen tijd terug kunt kijken. Ook kun je hier de Baby.skills kalender kopen met 10% korting.

Leeftijdsgroep: Baby

Leuk dat je er was!

Bij Kindergarden werken we nauw samen met kinderfysiotherapeut Nienke. Ook geeft ze trainingen aan onze pedagogisch medewerkers zodat zij de kinderen nog beter kunnen ondersteunen in de senso-motorische ontwikkeling en eventuele problemen vroegtijdig kunnen signaleren.  Wil je meer weten over Kindergarden?

Klik onderstaande button en kijk of er een vestiging bij jou in de buurt zit!

 

Wist je dat:

  • Rond de 6 maanden de focus nu ligt op het bewegen, terwijl de focus het eerste halfjaar meer op houding controle lag.
  • Rond de 8 maanden staat het voortbewegen centraal. Ze streven naar omhoog, dus geen rug-en buikligging meer maar tijgeren, kruipen en zitten.
  • Het zelfstandig zitten moet je eigenlijk niet stimuleren, baby’s komen vanuit tijgeren/kruipen zelfstandig tot zit. Die transfer is erg belangrijk.
  • Op vloerbedekking, een speelkleed ofwel een stroeve onderlaag kinderen vaak sneller leren kruipen en optrekken tot stand. Op een gladde vloer is dit moeilijker. Daarom heeft Kindergarden op de babygroepen speciale speelmatten liggen.
  • Vanaf ongeveer een jaar de eerste baby’s al loslopen; Lopen op een driewielloopfiets kan al, zelfs als je baby nog niet losloopt.
  • Billenschuivers vaak later lopen dan kinderen kruipen.
  •  Een baby vaak begint met achteruit schuiven door zich af te zetten in buikligging en schuift dan vervolgens naar voren door zich af te zetten met een gebogen beentje en de armen.

Oefeningen voor thuis

Bestel de baby.skills kalender met 10% korting

Wil jij 422 dagen lang tips en adviezen van Nienke Bergsma bij jou op de commode hebben staan? Met de kalender van baby.skills krijg je elke dag informatie, tips en tricks om de sensomotoriek van je baby te snappen én spelenderwijs te stimuleren. Bestel de kalender direct. Gebruik je de code webinar dan ontvang je 10% korting. Het is ook een superleuk kraamcadeau!

Meer over baby.skills? Ga dan naar baby.skills.nl of volg ze op Instagram