fbpx

01 januari 2021

Shepherd’s pie

Speciaal voor Kindergarden stelt Chef Philippe de komende tijd een reeks kidsproof gerechten op om uit te proberen thuis. Huishoudelijk medewerker Sita, van de vestiging in Heemstede, gaat met het recept voor een Shepherd’s pie aan de slag en laat de kinderen proeven en oordelen…

Leeftijdsgroep: Algemeen

Shepherd's pie

Lekkerrr…

‘Alles wat we bereiden bij Kindergarden voldoet aan ons protocol voor voeding. Alles is kidsproof,’ lacht chef kok Philippe Magdalena. Chef Philippe maakt elke dag een verse, warme maaltijd voor de kinderen in Amsterdam. Ook kun je via chefphilippe.nl gerechten voor thuis bestellen die je bij Kindergarden Stad of een andere locatie in Amsterdam kunt afhalen.

Voor 62 kinderen (en 3 collega’s) op haar vestiging maakte huishoudelijk medewerker Sita het recept van Chef Philippe: een traditioneel Engelse Shepherd’s pie. Een heerlijk herfst- en wintergerecht. ‘Het is belangrijk om kinderen al vroeg aan verschillende smaken te laten wennen. Dat mag best een klassiek gerecht zijn. Ik gebruik alleen wat minder ui. Alle kinderen hebben heel goed gegeten, de eerste reactie die ik hoorde was een enthousiast en lang gerekt: Lekkerrr…’

Shepherd’s pie

Het gerecht is ook makkelijk thuis te maken. Wie gaat de uitdaging aan? Pas de ingrediënten aan naar het aantal personen dat mee eet.

Ingrediënten (voor 10 kinderen)

2 teentjes knoflook
2kg aardappelen
1kg wortelblokjes
500gr rundergehakt
halve ui, fijngesneden
250gr geraspte kaas
250ml melk
2 eetlepels olijfolie, extra vierge
2 theelepels gemalen nootmuskaat
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel kaneel

Bereiding

  • Kook de aardappelen volgens de bereidingswijze op de verpakking, in een pan met ruim kokend water
  • Verwarm de oven voor op 180graden
  • Kook de wortelblokjes in een pan tot deze gaar zijn
  • Stamp de aardappelen met een snufje nootmuskaat en melk tot een romige aardappelpuree
  • Bak het rundergehakt in een klein beetje olijfolie met wat fijngesneden uien, tijm, knoflook en kaneel tot het gaar is. Voeg de wortelblokjes toe en laat al roerende nog 2 minuten bakken
  • Doe de gehakt-melange(mix) op de bodem van een ovenschaal en schep daar bovenop de aardappelpuree. Bestrooi met de geraspte kaas en laat de schotel voor het serveren ongeveer 10 minuten gratineren in de oven
samen koken bso
samen eten kindergarden
chef philippe

Chef Philippe

Als je geen tijd of zin hebt om thuis te koken kun je altijd bij Chef Philippe terecht voor een lekker maaltijd. Vanuit een centrale keuken in Amsterdam bereiden de top chefs van Chef Philippe elke dag de lekkerste, verse gerechten. Van een klassieke stamppot tot Italiaanse lasagne en van Surinaams zoutvlees tot gegrilde makreel met seizoens groenten; elke week kun je kiezen uit een uitgebreid menu.

Er wordt gekookt met alleen natuurlijke ingrediënten en zoveel mogelijk biologisch. Daarbij wordt alles ‘from scratch’ gemaakt, dus geen sauzen of curry’s uit een zakje. Alles is dagvers, er komen geen conserveermiddelen aan te pas. Je kan de gerechten gerust nog 1 a 2 dagen in de koeling bewaren.

Bestellen gaat snel en gemakkelijk online, zie voor alle informatie chefphilippe.nl!